Halvannet døgn

To netter og en dag i Mumbai, Indias største by
. Etter en nattlig taxitur med nye lyder og lukter, våknet vi til var første dag i Mumbai. (Nesten) glemt var rottene fra kvelden før, og frykten for at byens underernærte katter var på den tapende siden i kampen om herredømmet over gatene
.

En kort taxitur til Gateway of India, og vi befant oss midt i mylderet av mennesker
. Terje og Arild fikk en slags umiddelbar hetltestatus og er foreviget på et utall indiske feriefilmer. At inderne selv gjerne lar seg avbilde, fikk vi mer enn bevis for så snart videokameraet kom frem
. Så fort to stykker stoppet opp og ble filmet, samlet det seg raskt 30-40 tilskuere som skulle se og bli sett

…og bli fotografert sammen med Terje og Arild.

Ved Gateway ligger ogsa Taj Mahal Hotel, trolig det dyreste og mest luksuriøse i India. Et enkeltrom koster fra 230 amerikanske dollar per natt, mot vårt mer beskjedne 14 dollar eller deromkring. Med privat hage, polsk heismusikk og juletre i resepsjonen var det lite som minnet oss om at vi fortsatt var i India, men så fort vi gikk ut igjen var det ingen tvil.

Som om ikke julens fråtsing var nok, gikk kvelden med til en tilsynelatende endeløs rekke større og mindre retter på Trishna restaurant sammen med Arilds venner for et påfølgende barbesøk i Colaba district.

Vart første døgn viste oss ytterpunktene i India, fra uteliggere langs veien fra flyplassen til Taj Mahal Hotels overdådige luksus. Og et sted sånn passe midt på den skalaen er vi.

Morgenhilsen fra Fredrik 🙂

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.